inici l biografia l discografia l lletres l audio l video l links

 
BIOGRAFÍA inter 4205121811139110237263821172425

Abril 76

Dionís Olivé, Toni Olivé i Ramon de España, mentre treballen en un magatzem, s’els hi acut que no estaria gens malament fer un grup de rock per ser famosos i sortir a la tele.


Agost 76

Dionís composa les cançons que formaran part del primer repertori del grup.


Setembre 76

Primers contactes amb amics que a més a més son músics per provar de formar la banda.


Octubre 76

Comencem a assajar el Dionís, el Carles, el Joan, el Toni i un violinista desconegut.


Nadal 76

Ens quedem sense violinista, però ja tenim nom: MELODRAMA.


Resum 1976

Dionís Olivé composa mitja dotzena de cançons i convida al seu germà i uns amics per tocar-les junts (les cançons, és clar). Neix MELODRAMA.


Hivern 77

Assajos intensius i gravació de la primera maqueta casolana.
El Rafael Moll l’escolta i s’entusiasma (primer damnificat per Melodrama)... ens programa a Zeleste per Juny del 77. D’aquí a la fama!


Juny 77

La fama: Presentació a Zeleste. Èxit entre amics i coneguts. Lluís Crous ens proposa gravar una actuació a TV2 Circuit Català al programa “Temps de cançons” (segon damnificat).


Estiu 77

Actuacions arreu del país; exactament una actuació a Castellterçol on encara estem esperant cobrar.


Setembre 77

Actuació a la Festa Major del Poblenou, compartint cartell amb una orquestra que s’estrena aquell mateix dia i es fa dir “La Salseta del Poble Sec”. Per primer cop sortim a la tele al programa “temps de cançons” (TV2 Circuit Català).


Tardor 77

MELODRAMA, després de sortir a la tele decideix assaltar les editores de discos, i la Polydor i la Emi els hi enregistra sengles maquetes. Coneixem al Gay, al Company no.


Nadal 77

Actuació al Casino del Poblenou amb Mortimer, Panotxa, Ramoncín, WC, La Banda Trapera...


Resum 1977

MELODRAMA s’estrena al Zeleste, el mític local del carrer Plateria. Èxit de crítica i de public. Poc, però fidel.


Hivern 78

El Joan Navarro se’n va a la puta mili. Entren el Miquel Ciurana i el Manel Valls. Actuacions a “La Orquidea” del Carrer Bruniquer de Gràcia. Coneixem i ens fem amics del grup simfònic Apio, on hi toca la guitarra Eduardo Laguillo. Surten les primeres entrevistes a la premsa especialitzada: Popular, Disco-express, Guía del Ocio....


Juny 78

Apio i MELODRAMA organitzen i actuen al concert “Set mil hores de Rock” a la Sala Poblenou.
Per segon cop actuem a Zeleste. Melodrama són: Dionís, Toni, Carles amb en Manel Valls a la guitarra i el Miquel Ciurana al piano. Actuació de Revetlla de San Joan al càmping "La tortuga ligera".


Juliol 78

El Manel i el Miquel deixen el món efímer del rock i abandonen Melodrama.


Agost 78

Entra Eduardo Laguillo com a col·laborador guitarrista. Actuació a Cantonigròs. Carreguem i passejem l’equip de veus CMB per totes les actuacions. Pesa un ou i mig.


Tardor 78

El Dionís actua amb Apio. Apareix el Fèlix i ens diu que serà el nostre manager (allà ell). Actuació al “Doble Zero”. El Segis no ens paga. Un afamat productor i pintor ens vol fer gravar un disc a England amb el Nick Lowe de productor.
MELODRAMA es desfà per 1er. Cop.
A partir d’aleshores desfer Melodrama esdevé un costum habitual. Sobretot quan hi ha projecte imminent de gravació.


Resum 1978

Actuacions esporàdiques a Barcelona, amb gran acceptació entre el públic assistent. Primeres presentacions de maquetes a cases discogràfiques. Com a conseqüència, les editores emigren a Madrid. D’això se’n beneficia, indirectement, la incipient “Movida Madrileña”. El “rock Català” no està de moda.


Hivern 79

El Dionís i l'Eduardo continuen pensant què fer amb MELODRAMA. El Navarro torna de la puta mili.


Abril 79

MELODRAMA es torna a reinventar.
Tornem els fundadors (Dionís, Joan, Carles i Toni) amb l’Eduardo fent uns solos magnífics de guitarra.
Aquesta formació actua als “Bailes selectos del Cibeles” com a teloners del Rocky Muntañola.
Sisa s’enamora de MELODRAMA i els proposa matrimoni. A partir d’ara seràn el seu grup d’acompanyament. S’ha entès la subtil metàfora, oi? D’aquí a la fama altre cop!


Maig 79

1a. Actuació “Sisa & MELODRAMA” a Torredembarra. El baix de MELODRAMA agafa la baixa per culpa d’uns maleïts musclos a la marinera.


Juny 79

Actuacions al Zeleste, aquest cop amb el Sisa, revetlla a la "Tortuga Ligera". Actuació a Bellaterra. Gira per tota Espanya (València, Granada, Sevilla, Salamanca, Valladolid, Madrid i Zaragoza (l’actuació a “El Oasis” de Zaragoza que es grava en un K7 i el 2006 s’edita al CD “Les tres cares de la moneda”) L’actuació de Madrid es grava pel “Popgrama” de TV1 amb el Carlos Tena. La premsa diu que MELODRAMA és el grup revelació. I nosaltres ens ho creiem.


Estiu 79

Moltes actuacions amb el Sisa, sobretot a València amb Coto-en-pel, Triana, Lole i Manuel...
Gravació d’un “Musical Express”. En una maratoniana sessió gravem tot el repertori de “Sisa & Melodrama” a l'estudi. Aquest material s’editarà el 2006 a “Les tres cares de la moneda”). MELODRAMA, per la seva part, dubten entre gravar un single o tornar-se a separar, és com un "tic".


Setembre 79

Actuació de Sisa & MELODRAMA a les Festes de la Mercè... a la plaça Catalunya vestits de metges!


Tardor 79

Jerónimo Martínez substitueix al Carles Collazos a la bateria per problemes de salut. Es grava l’LP “Sisa & MELODRAMA” per Edigsa. Actuació a Zaragoza a “el Oasis”. Dionís i Eduardo assajen nous temes per un LP de MELODRAMA. Gran èxit en l’actuació a la Festa de l’orgull gay. El Nazario i l’Ocaña fan d’espontanis.


Nadal 79

Fi d’any i decada al palau blaugrana; Actuació apoteòsica (a mi m’ho va semblar).


Resum 1979

Sisa, cantauor galàctic, els descobreix. Durant dues temporades MELODRAMA l’acompanya a les seves actuacions per tot el país. I quan dic país vull dir Espanya.


Gener 80

Última actuació a Premià. Es prepara nou repertori.


Primavera 80

Els músics de MELODRAMA, sense el Dionís, actuen amb Dagoll Dagom que reestrena Antaviana amb Jaume Sisa en directe.
Gravació del 1r. single “No me digas que me dejas” editat per Edigsa. Ara MELODRAMA són: Dionís, Eduardo, Pepe i Ulibarri.


Estiu 80

Segona temporada de Sisa & MELODRAMA. Actuen en un Zeleste remodelat que sembla un hospital, per això cada dia hi tenen una infermera al peu d’escenari.


Setembre 80

Actuació al Moll de la fusta per la Mercè. Eduardo, Pepe i Rubén deixen MELODRAMA i graven un single amb el nom de Unidad Móbil. El Dionís continua composant com un boig.


Tardor 80

Amb les noves cançons Dionís Olivé s’oblida de buscar músics que l’acompanyin.


Resum 1980

S’edita el LP “Sisa & MELODRAMA” reconegut per la crítica, però obté el dubtós orgull de ser el menys venut de la discografia del cantant galàctic.
MELODRAMA canvia d’idioma i edita el single “No me digas que me dejas” single que immediatament es converteix en peça de col·leccionista.


Març 81

Dionís grava una maqueta amb músics d’estudi.
Unidad Móbil forma part de la banda que acompanya a Dagoll Dagom i Sisa en l’espectacle “Nit de Sant Joan” que s’estrena al Romea el 4 de Març. També graven l’Lp “Nit de Sant Joan” (CD reeditat el 2006).


Primavera 81

MELODRAMA perd "l’oremus i actua a la sala Cibeles sense el Dionís i amb el nom de Telegrama, però això dura poc. Definitivament MELODRAMA son: Dionís, Toni, Joan, Carles i Xavier... i/o Jerónimo).


Juny 81

Amb el nom de “Los Viñetas” actuen al Saló del Còmic.
Claudi Martí els fa gravar una maqueta per la CBS a l’Estudi de Santi Picó.


Tardor 81

Presentacións al “BIBA”... al Magic... al Karma. Actuació al Boira (8 d'Octubre).


Nadal 81

MELODRAMA fa cagar el tió i passa d’actuar.


Resum 1981

Neix el Nou i definitiu MELODRAMA amb el 'rocker' (Xavier Julià).


Gener 82

Actuacions a Zeleste.


Febrer 82

Contracte amb CBS i gravació del single “Sabor a Tutti-Frutti” amb el Tony Ronald de productor (Help! Ayúdameeee!!).


Primavera 82

Espera... i no surt el single “Sabor a Tutti-Frutti”


Juny 82

Actuació a Viva’s. El Manel Valls ens fa de mánager.


Estiu 82

Més espera... Mundial de futbol... "naranjito"... Ara no és el moment de treure cap single...


Agost 82

Mentre esperem, actuem a Cornellà i aGràcia amb el Carles altre cop a la bateria.


Octubre 82

Dia 5 el single “Sabor a Tutti-Frutti” sona per la ràdio i ens agafa un “pasmo”.


Tardor 82

Presentació al Zeleste del single “Sabor a Tutti-Frutti”. Empaperem Barcelona amb un misteriós cartell que diu “de menta no ”. Editem el fanzine “Pullover”. Fem la tira de ràdios.


Resum 1982

Edició del single CBS “Sabor a Tutti-Frutti", amb una portada horrorosa amb una foto que haviem descartat i que per error, es prèn com la bona. Cançó incompresa d’entre les incompreses.


Hivern 83

Hivernem com les tortugues.


Juny 83

Gravem el programa musical “Taula de so” a TV2.


Agost 83

Repetició de “Taula de so” a TV2.
El Navarro i el Dionís es personen a Madrid, a la CBS amb la maqueta de “Comiendo Pan”. La CBS no s’entussiasma massa (un altra error històric de la companyia que haurà d’assumir, com quan van rebutjar uns tendres i joves melenuts anomenats Beatles o una cosa així).


Tardor 83

Arran de la cançó “Comiendo pan”, som expulsats ignominiosament de la multinacional del disc i microsolc que encara no havia emigrat a Madrid. Finalment, i gràcies a MELODRAMA, s’hi veu obligada.


Novembre 83

Dia 20: Video-Clip de “La meva festa" per TV3, realitzat per Ricard Reguant .


Desembre 83

Carta de Llibertat de la CBS. Gravem “Comiendo Pan” amb Patrick Boissel a LP “Barcelona ciutat oberta”.


Resum 1983

“Comiendo Pan” ens expulsa de la CBS... L’esmentada cançó, per fi, s’enregistra gràcies a una jove i entusiasta editora independent. Després d’aquest incident, la “jove i entusiasta editora independent” es converteix en una “jove editora independent”. MELODRAMA actua (Novembre) en el programa inaugural de TV3. Tot i així, la Televisió Autonòmica gaudeix, encara avui, d’una envejable salut de ferro.


Gener 84

Patrick Boissel ens ofereix gravar un LP a l’any durant 3 o 4 anys. El Pazos prepara la portada a base de postals "yeyés".


Febrer 84

Dia 10: actuació a la sala Metro del Poblenou “Mogollón Festival” organitzat pel Patrick.
Actuem al “Angel Casas Show” a TV3.


Primavera 84

Clip amb la Sardà de “Comiendo Pan” a “Per molts anys” a TV2.


Estiu 84

Allò de gravar un LP a l’any amb el Patrick no acava de xutar. Fem diverses actuacions sense cobrar.
MELODRAMA de vacances.


Novembre 84

Dia 11: Presentació de “La vida mata” del Ramon de España. Diu que se’n va a París... i ho reafirma a l’Stock de Pop de TV3. Actuem amb el Sisa a Zeleste per despedir-lo. En el reportatge de TV3 toquem “Mala Noche”. MELODRAMA comença a preparar la gravació del que serà el seu 1r LP.


Desembre 84

S’edita el single “Fes Flash!” que serveix de sintonia del programa infantil-juvenil “Fes Flash! de TV3.


Nadal 84

Actuació en directe des del Casino del Poblenou dins del programa “Fes Flash!” a TV3. També hi actuen “New Buildings” i la “Orquestra Galana”. TV3 els censura la cançó “Adeste Fideles” per sortir vestits de capallà i amb barret de palla en un incomprès homenatge a Bing Crosby...


Resum 1984

Un incipent rock en català comença a sentir-se (N’gai n’gai, Duble Buble, Sopa de Cabra...) MELODRAMA com a grup pioner sempre és cridat a tots els concerts de promoció i concursos que s’organitzen, sent convidats, també, a col·laborar en les despeses.


Hivern 85

Gràcies a l’Albert Reguant gravem per “Audivisuals de Sarrià” el 1r. Lp de MELODRAMA “L’Èxit truca a la porta” quan el grup passa per mals moments, però s’aprofita l'ocasió i es grava com es pot en set dies i set nits amb les col·laboracions de Juanjo Tortosa “el hombre orquestra”. El LP es íntegrament cantat en català. Es grava una actuació a TV3 pel “Fes Flash!” (Dionís, Toni, Juanjo, Sergio i Xavier Julià).


Primavera 85

El dia de Rams gravem a les Rambles el clip “Fes Flash!” amb el cos de ball de ”Belle Epoque”... Surrealista! Totalment surrealista! Nens amb palmes i palmons, un cos de ball de revista... el Dionís i el Toni amb una Vespa atrotinada...


Estiu 85

Gràcies a l'editora que ens grava el LP actuem de franc a TV3 al programa “Gran premier”. També hi actua el gran Flotats que ens felicita sense abraonar-se sobre ningú... Gravem un altre “Angel Casas Show”. Actuacions a Girona de teloners d'Alaska, Isla fantasia (increïble!!!), L’Escala...


Agost 85

Dia 16: Última actuació de MELODRAMA a Llançà (Dionís, Toni, Xavi i Jerónimo).


Setembre 85

S’emet “Angel Casas Show”, en rigurosa gravació.


Nadal 85

Clip nadalenc d'Aurelio y los Vagabundos “Las pistolas de la paz” a TV3. Es reuneix al màxim de músics de casa. El Xavi Julià hi toca la guitarra, i el Toni hi participa com a component d’un MELODRAMA gairebé inexistent. També hi ha l’Óscar Mas, la Mone i tot una colla de freaks del rock Barceloní del moment.


Resum 1985

MELODRAMA edita el single “Fes Flash!” que s’utilitza com a sintonia del programa infantil de TV3 (Un altra cop ella!) i LP “L’Èxit truca a la porta”. Finalment, l’èxit truca a la porta de MELODRAMA... casualment havien sortit a comprar el pa.


Tardor 86

Dionís Olivé ho torna a intentar amb la Dionís Olivé Band: maqueta i actuacions per Catalunya i TV3.


Resum 1986

Últimes actuacions de MELODRAMA o cap...


Octubre 87

MELODRAMA toca al Zeleste nou.


Nadal 87

Pensem que podriem fer un LP de Melodrama al nostre gust. Però només ho pensem, no fos cas que ens precipitéssim. (Et precipites!-pites-pites...pites -escolteu els Splac-).


Resum 1987

Actuacions a festes d’amics.


Estiu 88

Assagem el LP “Grandes Fracasos” però encara no el gravem. Encara no estem preparats.


Novembre 88

Dionís fa una cançó per la série "Crònica Negra" de TV3 “Mala Llet”. El Toni composa la resta de música incidental. La gravem amb el Jerónimo i el Xavi.


Resum 1988

Any Sabàtic.
Es graba la cancó 'Mala Llet' per la sèrie de TV3 “Crònica Negra”. On hi actua com actor Ramoncín!


Resum 1989

Any de reflexió.


Resum 1990

El rock català es posa de moda. MELODRAMA segueix reflexionant i no s’entera.


Resum 1991

MELODRAMA decideix gravar i treure un LP pels amics, reunint-se una tarda al voltant d’un plat d’olives alinyades, per tal d’escollir, d’entre les més de 160 cançons del seu ampli repertor,i les deu excelses que quedaran reflectides en el definitiu i definitori LP de MELODRAMA que porta per nom (i no podia ser d’una altra manera) “Grandes fracasos ”.


Resum 1992

Barcelona perd el temps fent una Olimpiada. El realment important és que ja és a la venta el LP “Grandes Fracasos". A tots els "colmados" i botigues del ram, havent-se exhaurit, als pocs dies, la primera edició de 23 exemplars. 8 de març: actuació a L’Eixample per presentar el LP. Es sorteja una explèndida cafetera entre els assistents.


Resum 1996

Edició en CD del LP “Sisa & MELODRAMA” per PDI.
DionÍs Olivé actua en solitari al Llantiol. Toni Olivé crea la “Coral Vajillas” recreant el gran èxit de MELODRAMA “Hay muchos Pérez López”.


Resum 2000

Ressucita Sisa amb el CD “Visca la llibertat”. Dionís i Toni hi fan coros.


Resum 2006

Sisa es torna boig i reedita una capsa amb tres CDs de Sisa & MELODRAMA i l’anomena “Les tres Cares de la Moneda”. Arran de l’edició els MELODRAMA es retroben i s’expliquen batalletes.
A la tardor el Pau i el Joan Olivé (fills del Dionís) presenten el seu CD “SPLAC” i els MELODRAMA comencen a cabilar que ja fa 30 anys desde que es van reunir per tocar junts.


Gener 07

MELODRAMA ens apuntem a les noves tecnologies (mira que modernets, ells) i pengen vídeos al “Youtube”. Arran de la maniobra ens surten fans arreu l’Estat (l’Espanyol, és clar) cosa que aprofitem per treurens de sobre uns quants LPs “Grandes fracasos” del magatzem del Navarro.
El Dionís Olivé, Toni Olivé, Joan Navarro i Carles Collazos convencen al Xavier Julià, que diu que havia penjat la guitarra a dalt d'un armari, i assagem per celebrar els trenta anys de MELODRAMA.
The Police els copia i també volen celebrar els seus 30 anys. I The Jam també i els Who i els ..... Colla de copions!!!!


Febrer 07

Continuem assajant. No ens hem cansat encara.
El Manolito Vazquez Jr. vol fer un '30 minuts' amb Melodrama. És l’ultim damnificat per MELODRAMA, per ara...


Juny 07

Concert d'aniversari per la familia i els amics al magatzem de l'editorial Glénat. Èxit total.


Febrer 08

Dia de la marmota. Festa del 31 aniversari de la fundació de MELODRAMA a la sala Monasterio de Barcelona.


Maig 08

Dies 6 i 8, MELODRAMA, Sisa, Pep Sala i Ia Clúa colaboren en el nou LP dels SPLAC! 'Passos de zebra a l'infinit'.


Juny 08

MELODRAMA actúa a Razzmatazz (sala2) el divendres 13 amb convidats especials: SPLAC, Pep Sala, Laherzio, etc...


Setembre 08

MELODRAMA actúa a les festes de la Mercé acompanyant a Quimi Portet, Pau Debon (Antònia Font), Oriol Tranvia, Refree, i Roger Mas en la 'Nit Galàctica' dedicada a Jaume Sisa pel seu 60è aniversari. Concert gravat per BTV.


Desembre 08

Celebració del Nadal i exposició de pessebres.


Gener-Juny 09

Ja que em arribat fins aquí i MELODRAMA no té intenció de separar-se un altre cop, em decidit assajar les cançons del proper LP (primer CD) 'No és massa tard'.


Juliol-Agost 09

MELODRAMA graba el seu nou disc amb la producció de Ia Clúa. Hi colaboren Jaume Sisa i els SPLAC.
' Cambio y corto'...


Setembre 09 Canvi de local d'assaig. Del carrer Tànger ens traslladem al carrer Sancho de Àvila. Conclusió: Impossible batejar el proper cd amb el títol de 'Dilluns a Sancho de Àvila'...


Març 10 El dia 5 presentem el cd 'Dilluns a Tànger' a la sala Luz de gas de Barcelona.


Abril 10 El cd 'Dilluns a Tànger ja es troba a El Corte Inglés i a l'FNAC. Èxit total!!!


Maig 10 Dia 9 concert al Saló el Còmic de Barcelona.


Juliol 10

Es penja el videclip fet a mà de 'Et trobo a faltar', canço inèdita dels anys 70. http://melodrama77.blogspot.com/2010_07_01_archive.html


Setembre 10 Concert al carrer Llacuna del Poblenou en motiu de la Festa Major amb els SPLAC, fills ilustres!


Octubre 10 Sopar tertulia amb els amics de l'Arxiu històric del Poblenou. Cambio i corto...